Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

середу, 6 травня 2015 р.

Зупиніться! Читайте!

Наближається літо. І вже сьогодні ми думаємо, як нам втримати користувача,  мотивувати до відвідування бібліотеки в теплу пору року. Важко бібліотеці конкурувати з принадами природи, міських парків та пляжів. Тому виходять на дитячі майданчики, здійснюють рандеву на бульвари, влаштовують акції просто неба. В цьому бібліотекарям допомагають волонтери, благодійники, але частіше за все ця робота базується на  власній ініціативі та ентузіазмі бібліотекарів. 
Цього року міська влада Єрусалиму у співпраці з громадою та студентською молоддю вирішила реалізувати проект по перетворенню автобусних зупинок в парку, що тягнеться  7 км через 7 околиць Єрусалима, в безоплатні літні бібліотеки під відкритим небом. Передбачається створення двох бібліотек на місці старих автобусних зупинок. Широка аудиторія громадян  матиме змогу  читати книги безплатно, в прекрасній  рекреаційній атмосфері  парку, обмінювати книги протягом дня без нагляду, без штрафів за несвоєчасне повернення книг. Крім того, у цих приміщеннях періодично проходитимуть різноманітні заходи, пов'язані з  літературою і поезію для різних категорій населення.
Мер міста впевнений, що такі бібліотеки заохочуватимуть жителів, які не приходять в бібліотеки, до запозичення і читання книг. Старі автобусні зупинки обрані символічно – «зробіть паузу, зупинку у повсякденному шаленому русі». Оновлення автобусних зупинок та перетворення на бібліотеки буде здійснюватися соціально активними студентами Бецалель, які формуватимуть для мешканців міста моделі (дизайн) бібліотек, що привабливі для відвідування. Відкриття бібліотек  заплановане на травень і у намірах влади на майбутнє– поширити таку модель бібліотек на інші райони міста.  У парку,  побудованому за ініціативою жителів кілька років тому, можна їздити  на велосипеді, гуляти по набережній, займатися спортом, грати та розважатися. Бібліотеки планується інтегрувати у міський громадський простір, як місце зустрічі для культурної діяльності, функцією якого є не споживання, а спільне та повторне використання. Звідси. Минулого року у Львові також впроваджувався подібний проект - полиці для буккросингу на зупинках транспорту. ЦІкаво, чи ж прижилися.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу