Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

суботу, 7 вересня 2019 р.

IT-Лікбез. Відеофайл: легкий спосіб обрізати та посилити звук

Я часто у своїй роботі використовую відеофайли. Кожному, хто освоїв  програму відеомонтажу і захопився створенням відеороликів, презентацій, буктрейлерів, час від часу доводиться удосконалювати фрагменти відео, з яких клеїться відеофільм: обрізати, кадрувати, посилювати звучання. Фрагментами відеозаписів з наших заходів ми ділимося на сторінках бібліотек у соціальних мережах. Тож потреба обрізати якийсь невдалий фрагмент запису чи покращити якість звуку є завжди актуальною 
Аби не шукати та не встановлювати на свій комп'ютер спеціальні програми для редагування файлів, пропоную скористатися зручними і простими  програмами он-лайн, якими користуюся сама. Поганого не пораджу.
Отже, із власного досвіду. Останніми днями я наполегливо монтую святкове відео із відеофрагментів, частина яких записана колегами за допомоги смартфонів. Якість звучання промов героїв відео дуже низька. Якщо накласти фонову музику, то взагалі доведеться гадати потім устах,  що нам відає той чи інший герой відео. Програма відеомонтажу, в якій я працюю, не посилює звук кадру до рівня, який би задовольняв.
Легко посилити звук до 20 децибелів дозволяє сайт videolouder .
Завантажте ваш файл, обравши його на своєму комп'ютері. Зауважте, що за вагою він має бути не важчим 500 Мб. Далі оберіть дію - ЗБІЛЬШИТИ ОБСЯГ. Далі - за допомоги стрілочки оберіть оптимальну величину збільшення - 20 децибелів і клікніть на ЗАВАНТАЖИТИ. Декілька секунд очікування і ваш файл з підсиленим звуком вже чекає на вашу дію по його збереженню на комп'ютер.
Обрізати відеозапис можна і в програмі відеомонтажу. Проте, завеликі файли довгенько завантажуються і, буває, провокують збої та глюки в процесі конструювання. 
Легко обрізати відео мені допомагає ось цей Відеоріз он-лайн. Простіше простішого: завантажуєте відеофайл, за допомоги перегляду і повзунків визначаєте початок і кінець відеозапису і зберігаєте файл на свій комп'ютер.
Спробуйте. Вам сподобається! Вдалих вам фільмів і буктрейлерів!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу