Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

суботу, 4 лютого 2017 р.

«Паперовий спектакль» - 360° book

Сучасний американський письменник-фантаст Джордж Мартін упевнений, що «казки як старі друзі, їх треба відвідувати час від часу».
І якщо звичайні історії з роками можуть набриднути, то зустріч з казковими книгами від японського художника Yusuke Oono є справжньою подією не тільки для дітей, а й для дорослих.
Крім того, що авторські роботи просто неймовірні, захоплюють кожного своїми химерними формами, вони мають кілька ключових особливостей: мініатюрні (поміщаються в долоню руки) і розгортаються на 360 градусів.









Yusuke Oono впевнений, що казки створені не тільки для дітей, але й для науки дорослим. Адже, по суті, казка - це джерело мудрості, отже, вона не має вікових обмежень. Більш того, кожна людина - дитина, нехай і більш доросла та досвідчена.
Уявляю як діти, яким батьки подарують щось подібне, будуть радіти від щастя і ще довго не зможуть переключитися на щось інше.
Крім візуальної привабливості, художні книжки можуть виконувати просвітницьку функцію, якщо їх використовувати як підручники для дітей.
Складаються із сорока сторінок, на яких в результаті застосування лазерного різака утворюються фігури. Кожна сцена ретельно відпрацьовується, після чого «зшивається» в картинки-діорами. Коли книга розкрита, всі фігури одночасно починають рухатися, так що перед глядачем зображення буквально оживає, стаючи об'ємним.Для своїх робіт Yusuke Oono використовує компьютерную программу 3D CAD, що зазвичай використовується архітекторами при моделюванні тривимірних об'єктів.
Мабуть, одна з найцікавіших книг автора - «Сирна». Вона створена у вигляді апетитного шматка сиру, в дірках якого обгрунтувало своє житло чарівне мишаче сімейство.


Художник любить експериментувати, завжди перебуваючи в пошуку нових форм і методів роботи з простором. І прекрасно, що мистецтво бере і змістом, і формою, як у випадку з об'ємними книгами японця. Примітно, що дизайнерська казка про Білосніжку, виконана в 3D просторі стала переможцем в категорії «фристайл» на конкурсі You Fab 2012.
За матеріалами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу