Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

четвер, 19 червня 2014 р.

Дві новини: гарна і ...

ще одна гарна!
Щойно повернулася з Читай-міста у чудовому настрої. Там презентувалася книга «Дневник Евромайдана. Книга первая. Революция глазами журналистов “Репортера”». Це унікальне видання вміщує репортажі про події і героїв мирних протестів останніх днів 2013 року. Книга прекрасно ілюстрована фотографіями кращих фоторепортерів України.  Видана у видавництві "Саммит-книга".  
Ось вона на моєму столі з автографами журналістів та видавців. Щира вдячність директору видавництва Ігорю Степуріну за щедрий дарунок для бібліотек. Подаровані книги будуть передані Українській бібліотечній асоціації для розподілу по бібліотеках.
Ігор Степурін
Знаємо, як непросто сьогодні видавництвам, тому дуже цінуємо їх допомогу і дякуємо за  доброчинність. 
Під час презентації моя колега запитала, вказуючи на п. Ігоря: "Це представник від бібліотечної асоціації? Я його бачила на  конференції?". "Майже", - відповіла я. Дійсно, він уже давно є партнером і близьким другом бібліотечної спільноти. А ще дуже світла, доброзичлива і позитивна людина.
І це не перша його доброчинність. Незабаром кожна київська бібліотека отримає від видавця у дарунок книгу Гарик  Корогодский. Как потратить миллион, которого нет.  
Пан Ігор повідомив, що презентоване сьогодні видання матиме  продовження  у другій книзі, що готується до друку, де буде висвітлено події Майдану спротиву.
Відчути і побачити події Майдану очима репортерів зможуть жителі усіх куточків планети. Видання буде представлено для продажу в колекції російського ресурсу OZON  та в американському AMAZONі. Передбачається створення інтерактивного варіанту книги.
А ще одна гарна новина - від глибоко шанованої усіма київськими бібліотекарями людини, політика,  громадського діяча, інтелектуала Миколи Володимировича Томенка. Він часто бував у нашій бібліотеці. Саме  про нього ми подали на конкурс есе "Влада - друг бібліотеки", і перемогли. Про його добрі справи для бібліотеки читайте тут. 
Ми щиро раді, що Микола Володимирович призначений  позаштатним радником Президента України. Буде займатися гуманітарними питаннями, зокрема справами столиці.
Тішить повідомлення про те, що "Народний депутат України Микола Томенко зареєстрував Постанову «Про захист прав педагогічних працівників дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування та працівників бібліотек», що передбачає рекомендувати Кабінету Міністрів України забезпечити виплату надбавки у розмірі 20% для педагогічних працівників та 50% для працівників бібліотек за особливі умови праці та з метою підвищення престижності праці педагогічних працівників України та бібліотекарів".
 Культуру і освіту він підтримував завжди. Часто бував у бібліотеках, не зі слів знає про нашу діяльність, досягнення, прагнення і проблеми. 
І те, що наш Президент обрав Миколу Володимировича радником, вселяє все більшу впевненість, що все у нас буде добре! 
Гарної вам п'ятниці, дорогі колеги!



5 коментарів:

  1. Дякуємо,радіємо, сподіваємося!

    ВідповістиВидалити
  2. Була впевнена, що МБ імені Лесі Українки і М.Томенко не будуть стояти осторонь щодо повернення фіксованої надбавки бібліотекарям України. Дякую!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Дорогие коллеги! Принимайте блогерскую награду – Liebster Blog Award. Это награда, которая дается блогером другому блогеру за проведенную работу в блоге. Подробности в нашем блоге http://bibliomalin.blogspot.com. Поздравляем с наградой! Успехов и признания читателей и коллег!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо. Нагороди воліємо приймати лише в матеріалізованій формі ))))

      Видалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу