Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

суботу, 30 червня 2012 р.

Чому звільняються найкращі кадри

    Журнал Visual.ly нещодавно опублікував промовистий рейтинг основних причин, через які звільняються найталановитіші співробітники компаній, організацій чи установ.
     Перша причина - в керівникові. Стосунки з безпосереднім керівництвом найчастіше стають причиною звільнень талановитих працівників. Ніхто не хоче працювати з нахабними, егоїстичними чи агресивними директорами чи завідувачами.
   Друга причина - в нестачі повноважень. Відсутність необхідних повноважень для комфортного виконання робочих обов'язків займає "почесне" друге місце у переліку причин, через які люди залишають свою роботу. Працівники хочуть впливати на прийняття рішень, самостійно робити вибір та брати участь у вирішенні проблем та викликів – словом, відчувати свій вплив на розвиток.
      Третя причина - внутрішня політика. Працівники, налаштовані на якісне виконання своїх посадових обов'язків та удосконалення своїх вмінь прагнуть, щоб їхня цінність для установи вимірювалась досвідом та результативністю, а не участю у складній "офісній політиці", вмінням розповсюджувати чутки та наклепи.
      Четверта причина - у визнанні. Кожен працівник впевнений, що він працює занадто багато і отримує занадто мало. Особливо це стосується бібліотекарів і є найвагомішою причиною звільнень працівників бібліотек. Але іноді достатньо простої подяки за добре виконану роботу щоб зберегти гарного працівника для організації.
      П'ята причина - проблеми в організації. Ніхто не хоче почуватися "останнім щуром, що втікає з корабля, який тоне". Тому щойно компанія стикається з серйозними труднощами, які загрожують її довгостроковому благополуччю – люди починають покидати "насиджені місця".  Ця причина, на щастя, не повною мірою стосується бібліотек. Але якщо роками не вирішується проблема з ремонтом покрівлі, що протікає, чи матеріально-технічним забезпеченням бібліотеки, - це також може вплинути на прийняття рішення про звільнення.
      Отже, висока культура та доброзичливість керівника, несприйняття "навуходоносорів", побільше повноважень працівникам та підтримка їх ініціатив, моральне та матеріальне заохочення за добре виконану роботу  - і установа буде квітнути талановитими і творчими працівниками.
Може щось не враховано. Ви доповните?

4 коментарі:

  1. Думка про звільнення зараз присутня кожен день. Особливо з перших трьох причин

    ВідповістиВидалити
  2. На жаль, як правило, перша причина тягне за собою другу і третю. :(

    ВідповістиВидалити
  3. Я також схиляюсь до першої причини як головної. Розумні люди придумали "рыба гниёт с головы". Було б легко знайти нову роботу, в багатьох колективах відбулися зміни в кадрах.

    ВідповістиВидалити
  4. Так все викладено слушно...але куди подіти і як, ГОЛОВНЕ звільнити отого 70-73-річного працівника...що вже нічогісінько не тямить і не чує

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу