Ось такий рецепт салату під назвою "ББК" запозичила з блогу російської колеги. Здався він мені дуже навіть бібліотечним. По-перше, дешево і "сердито", по-друге весь час нагадуватиме про нагоду, з якої колеги зібралися за святковим столом.
Інгредієнти:
Картопля – 1 кг
Бурячок – 2 кг
Морква – 1 кг
Яловичина – 3 кг
Капуста - 1,5 кг
Цибуля ріпчаста – 1 кг
Чому так багато? Щоб вистачило усьому колективу!
Візьміть велику тацю, бажано прямокутної форми, (якщо дуже гарна, як предмет декоративно-прикладного мистецтва - 85.126, якщо звичайного заводського виготовлення - 37.27). Відваріть картоплю, буряк, моркву (переведіть зі стану 42.34 в стан 36.912). З кг яловичини переведіть в стан 36.92. Дрібно нашинкуйте капусту ( 42.342) і декілька цибулин (42.345).
Овочі і мясо поріжте ножом (якщо він у вас художньої ковки – 34.623, якщо художнього лиття – 34.8) на невеликі кубики (геометричні фігури - 22.151).
Підготовлені компоненти викладіть або в формі кулі, або конусом (геометричні фігури - 22.151).
Продумайте кольорову композицію салату та його форму. Найапетитніше салат виглядатиме, якщо подати його у формі книги. Напишіть на ньому майонезом, підфарбованим буряковим соком, «ББК» (дизайн – 30.18). Поставте його у центрі святкового столу: якщо ваш стіл є предметом прикладного мистецтва – 85.126, якщо звичайний – 37.134.1.
Приємних приготувань вам до свята і смачного, дорогі колеги!
Ви теж складаєте меню до дня бібліотек?! ))) Дякую за професійну страву!
ВідповістиВидалитиЗвичайно! Урочистості урочистостями, але ж як без святкового столу? Заходьте :)
ВідповістиВидалитиОльга, заинтересовал заголовок поста -" Чтоб помнили ББК", я подумала: "что там может быть такое с ББК", а тут рецепт, который мы активно кушали в общероссийский день библиотек. Спасибо за расповсюживание :)))!!!
ВідповістиВидалитиА как же иначе? Это же из Кухни библиотекарей мира:).
ВідповістиВидалитиПравильно! ББК - на салатки з цибулькою! Колеги, а що ще в "святковому меню" у кого?
ВідповістиВидалитиЗнаю точно, що у багатьох бібліотеках будуть вареники! :).
ВідповістиВидалитиДуже гарно. Роздрукувала. Покажу всім хто не в інеті.
ВідповістиВидалитиА я покажу на днях "витвір" за цим рецептом (фото) :)
ВідповістиВидалити