Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

середу, 6 квітня 2011 р.

Допоможіть абітурієнту

     Свіжий допис на блозі УБА нагадав мені про те,  що давно уже потрібно було кинути заклик до бібліотек Києва, що підключені до мережі Інтернет, організувати пункти допомоги випускникам шкіл, які готуються до вступу у виші. Створіть у "Закладках"  Гугла  або у "Вибраному" Яндекса папку під назвою "Вступ-2011" і наповніть її  підбіркою важливих для вступної кампанії 2011  сайтів. 

http://kievtest.org.ua/ - сайт Українського центру оцінювання якості освіти, де  відкрито доступ до персональних сторінок зареєстрованих абітурієнтів ЗНО-2011. На персональній сторінці абітурієнти можуть перевірити свої реєстраційні дані, роздрукувати запрошення-перепустку (не раніше ніж за 3 тижні до першого тестування) та інформаційну картку з результатами зовнішнього незалежного оцінювання 2011 року (після офіційного оголошення результатів з усіх предметів) .
http://www.mon.gov.ua/zno/zno2011/normat/  - сайт Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, де можна ознайомитись із нормативними документами із ЗНО - 2011.
http://www.osvita.org.ua/   На сайті - довідник ВНЗ України, інформація про дистанційну освіту, навчальні курси, рекомендації абітурієнту, про зовнішнє тестування  (ЗНО 2011), ін.
http://www.osvita.com.ua/  - Найповніша інформація про навчальні заклади різного рівня акредитації, вибір вузів за напрямами навчання.
http://www.repetitor.ua/zno/ -  сайт "Репетитор" містить багато потрібної  вступнику  інформації.
 Добре було б, також, підібрати посилання на сайти, де можна пройти пробне он-лайн тестування  з різних предметів, як от http://test.svitosvit.ua/default.aspx?id=ukr_test






   11  березня в Міністерстві освіти і науки, молоді і спорту України відбулася презентація "Електронного вступу у ВУЗи"
  "Електронний вступ" полягає у надсиланні за допомогою мережі Інтернет у вибраний ВУЗ   електронної заяви на вступ і  участі у конкурсному відборі на навчання без відвідування приймальної комісії.
   Після того, як прізвище абітурієнта з'явиться в оприлюдненому списку рекомендованих до зарахування. абітурієнт має особисто надати оригінали документів у приймальну комісію обраного ВУЗу. Про це абітурієнта буде  повідомлено персонально по електронній пошті або телефону.
    Початок введення системи "Електронний вступ" заплановано на 1 червня. Користування системою безоплатне. Також буде збережена і традиційна система подачі документів.
Для чого я так детально описала інновації в організації проведення вступної кампанії?  Передусім для того, щоб зорієнтувати бібліотеки на їх консультаційну та просвітницьку функцію  у цей період. Організуйте центри  допомоги  випускникам. Для тих, хто подаватиме документи традиційно - послуги сканування документів, що необхідні для вступу. Впровадження  будь-якої послуги передбачає  відповідний  рівень знань для її надання  та гарну рекламу.  Отже, не гайте час.
Паралельно готуйте традиційні тематичні папки газетно-журнальних статей з питань вступної кампанії 2011, профорієнтаційні виставки. Адже планів по книговидачі ніхто ще не відміняв. 

Лист МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ Про інформування щодо "Системи електронного вступу до ВНЗ України"
 та відеоролик про користування системою електронного вступу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу